ORDU / FATSA - Fatsa Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mrt

Okul İdaresi tarafından 8 Mart Kadınlar Gününde Kadın Öğretmen ve Kadın çalışanlarımıza kahvaltı verildi. Kahvaltıya okulumuzdaki tüm kadın öğretmenler ve kadın çalışanlar katıldı.

Mrt

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zehra EVİN ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fahriye TAŞDELEN'in danışmanlığında Okulumuz öğrencileri tarafından İstiklal Marşının Kabulü ile ilgili program yapıldı. Konferans Salonunda öğrencilerimiz tarafından günün önemine ilişkin şiirler okundu, İstiklal Marşı Oratoryosu sunuldu, konuşmalar yapıldı ve Milli Şair Merhum Mehmet Akif ERSOY hakkında bilgiler verildi.

Mrt

Okulumuz Gezi Kulübü Danışman Öğretmeni Mustafa MARANGOZ'un organize ettiği Bursa Çanakkale Kültür ve Tarih Gezisi 07-10 Mart 2024 tarihleri arasında yapıldı. 07 Mart Perşembe günü yola çıkan öğrencilerimiz öncelikle Bursa'nın tarihi yerleri olan Cumalkızık Köyü, Yeşil ve Yeşil Camii, Emir Sultan Camii, Bursa Ulu Camii, tarihi Koza Han ve diğer tarihi yerleri gezdiler. gezinin ikinci gününde Çanakkale Merkezde Truva atı, Bigalı Köyünü, Geliboludaki şehitlikler ( 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Şehitler Anıtı, Seyit onbaşı ve Tabyaları) gezdiler. Geziye Müdür Yardımcıları İbrahim ŞİRİN ve Murat BAŞKA'da katıldılar.

Şbt

26.02.2024 tarihinde 12. sınıf öğrencilerimizle üniversite tanıtım günleri ve motivasyon gezimiz kapsamında Ordu Kültür Merkezindeki programa katıldık ve Ordu Üniversitesi’ni ziyaret ettik. Ordunun tarihi mekanlarını gezdik.

Ock

ÇEDES Projesi kapsamında Okulumuz öğretmenleri Özlem ARIKAN FİDAN, Fahriye TAŞDELEN, Müdür Yardımcısı Murat BAŞKA önderliğinde İhtiyaç sahibi öğrencilere verilmek ve bir kısmı Gazzeli mağdurlara ulaştırılmak üzere 10 Ocak 2024 Çarşamba günü okulumuzda Gözleme etkinliği düzenlendi. Gözleme etkinliğine öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve ilçemizin farklı okullarında görev yapan idareci ve öğremenlerden yoğun katılım sağlandı. Katılım sağlayan herkese, gözleme etkinliğinin yapılmasında katkıda bulunan özellikle Okulumuzun Kadın personellerine,  TOKLUCUOĞLU YOĞURT İşletmesne, HOCAOĞLU YUFKA İşletmesine teşekkür ederiz.

Mrt

Fatsa Sehit Şükür Bağdatlı Anaokulunda gosterime giren ORMAN adli tiyatro gosterisine okul yönetimi bizleri de davet ettiler.

Mrt

Fatsa Aile Sağlığı Merkezinde Diş Doktoru olarak görev yapan Hatice Hanim okulumuzun anasınıfı öğrencilerine ağız ve diş sağlığı koruma yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Şbt

Her yıl Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Mesleki Yarışmalar adı altında "Genç Sadâ" Kur'an-ı Kerimi'i Güzel Okuma Yarışması ve "Genç Muhafızlar" Hafızlık Yarışması 2022-2023 eğitim öğretim yılında Fatsa Anadolu İmam Hatip Lisesinin koordinesinde 27.02.2023 Fatsa Kültür Sarayında gerçekleştirildi.  "Genç Sadâ" Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasına ise 18 öğrenci katıldı,  "Genç Muhafızlar" Hafızlık Yarışmasına ise Ordu'nun değişik ilçelerin 7 hafız öğrenci katıldı.

Ekm

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Sayın İsmail SARIGÜL ve Ordu İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Sayın Yusuf MERCAN 13 Ekim İmam Hatip Liselerinin Kuruluş yıl dönümü vesilesiyle okulumuzu ziyaret edip öğretmen ve öğrencilerimiz ile sohbet ettiler.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Riskini Azaltma Günü kapsamında okulumuzda tahliye tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta ilk sirende öğrencilerimiz bulundukları konumda hareket etmeden kendilerini güvenli bir yere alarak beklediler. İkinci sirende ise bina içindeki yön levhalarına dikkat ederek tahliye oldular.

Ekm

7 Ekim 2022 tarihi Cuma gunu Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümüne denk geldiğinden Mevlit Kandili okumuzun Uygulama Camiiinde camii görevlileri, öğrenci ve öğretmenlerimizin yaptığı programla huşu içinde kutlandı.

Ekm

1-7 Ekim Din Görevlileri ve Camiler Haftası kapsamında 7 Ekim Cuma sabahı pansiyonda kalan öğrencilerimiz sabah namazlarını toplu olarak okulumuzun Uygulama Camiinde eda ettiler.

Eyl

19.08.2022 tarihinde Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından okulumuz bünyesinde Proje İmam Hatip Ortaokulu açılmasına karar verilmiştir.

Haz

11. sınıf öğrencilerine İmam Hatip Lisesinden mezun olduklarında tercih edebilecekleri meslek dalları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.